Fira allt det du redan har och allt det du redan ÄR….

Dags att fira, vi är alla vinnare !

Raketer är avfyrade och skumpan är för länge sedan urdrucken. Yogasäsongen har startat och anmälningarna till yogaretreat i Spanien har redan börjat droppa in. Vi är inne i 2017, ett nytt år, ytterligare ett år har passerat.

År 2016 har enligt flera varit ett turbulensens år. Många är de som berättat för mig att de privat upplevde 2016 som ett turbulent år med smärta, uppbrott och svåra händelser. Ibland ser vi det nya året som en ny chans, en ny möjlighet. Ljuset kommer tillbaka, solen tittar fram och lusten till livet väcks igen.

Visst är det vackert! Vår förmåga att gå vidare, att resa oss upp och sopa av såriga knä och hämta nya krafter.

När jag ser en vissnad blomma i bruna färger och i krympande återgång till jorden undrar jag var all dess kraft och förnyelse gömmer sig?  I den mörkaste period i kylig lerig jord? För visst är det så att fram på vårkanten, envist, likt många tidigare vårar, växer den ogenerat, grönt och vackert upp igen. Den vågar sig tveklöst fram ur jorden och vidare uppåt i riktning mot ljuset. Full av liv och förväntan. I mörker och fuktig jord har den kultiverat och samlat sin kraft för att åter möta livet.

Är det samma kretslopp vi går igenom? Har vi under den mörka period vi just passerat, kultiverat och samlat vår kraft för att resa oss upp och sopa av såriga knä? Har du vilat och hämtat kraft?

 

IMG_1919För fyra år sedan vaknade jag själv till i gruset, med uppskrapade knä, utan att riktigt kunna resa mig upp. Jag kunde inte se det annalkande ljuset eller se det framförvarande året som en ny möjlighet. Under åren som passerat därefter har jag förändrats. Jag har börjat följa mitt hjärta, jag känner mer meningsfullhet och mina drömmar har börjat infrias. Jag hamnade i gruset av en anledning. För att kunna stanna upp och fråga mig själv om jag ville springa i ekorrhjulet ett år till….?

Så när vi nu står inför en nystart och vill lämna 2016 bakom oss funderar jag på:

Hur mådde du under 2016?

Hur vill du må under 2017?

–Hur skapar vi en riktning i vårt liv som överensstämmer med vårt hjärtas önskan? Eller ska vi bara köra på och hoppas att livet blir mer harmoniskt, meningsfullt och rikt där framme?

För mig handlar det mycket om att se allt som erfarenheter, inget som hänt oss är dåligt. När vi vågar stanna upp och reflektera kan vi se att det finns något att lära av precis allt. Och tänk om vi glömmer att hylla oss själva för de mirakel vi redan ÄR!! För allt vi redan gått igenom. Du och jag har en gång vunnit bland 40 biljoner spermier! Vi kommer inte någonsin möta större konkurrens än vad vi gjorde då. Vi är redan vinnare!

 

IMG_1665Innan vi fortsätter in i 2017 skulle jag vilja föreslå en stund att stanna upp och reflektera. Vi kan fråga:

Vad fick mig att må bra förra året?

Vad är jag stolt över?

Vad vill jag fira?

Vi har alla massor av fantastiska egenskaper, kvaliteter och styrkor att hylla. Dessa är en stor del i förtjänsten att du är den du är idag. Ge dig själv lite cred’ och släpp taget om strävan och mål en stund. Tillåt dig att stanna upp och bada och glädjas över dina förmågor och kvaliteter så att du kan ta dessa med dig in i 2017. Fira allt det du redan HAR och allt det du redan ÄR….

Vi är alla vinnare!

Ett sätt att skapa värdefull riktning i livet kan vara att följa med på Yogaretreat för Kropp  Själ till Spanien. Anmälningarna har redan börjat droppa in.

Namaste!