Kurser 2019

Vårens yogakurser  i Rummet i Rydebäck 2019

Kursstart: tisdagen 5 februari.

Vi börjar v 6 och yogar fram till och med vecka 21. Det blir uppehåll i yogan v 11, v16 och v19.

Tisdagar          

  • 17.30 – 19.00 Nybörjarklass, Virya Level 1 – Startnivå och fortsättningsnivå. Vi bygger styrka, stabilitet och balans. Vi jobbar igenom hela kroppen och du utmanas utifrån dina förutsättningar.Vi startar alltid med en meditation och avslutar med avslappning och du påminns om medveten närvaro  och olika tankekorn under passet.. Läs gärna mer om viryayoga under fliken Yoga/Viryayoga. Kom och prova på i mån av plats, 200kr. 
  • 19.15 – 20.45 Fortsättningsklass, Virya Level 1 & Level 2. Passar dig som redan provat Viryayoga eller provat annan fysisk yoga tidigare. Passet ger fler utmaningar än i level 1. Mer styrka och balanser, tex armbalanser, brygga och framåtfällningar. Går självklart att anpassa efter dina behov. Vi startar alltid med en meditation och avslutar med avslappning och du påminns om medveten närvaro och olika tankekorn under passet. Läs gärna mer om viryayoga under fliken Yoga/Viryayoga.

Onsdagar

  • 17.30 – 19.00 Yin / Yang-yoga. En blandning av mjukare flödande dynamisk yangyoga och yinyoga som du kan läsa om ovanför. Här får du både stärkande fysisk yoga i ett lugnt tempo kombinerat med den mer meditativa djupgående yinyogan. Vi startar med meditation och avslutar med avslappning.

 

  •  19.15 – 20.45 Yinyoga. Passar alla och är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. För dig som vill kombinera annan fysisk träning, tex löpning, med djup stretch, eller för dig som vill möta stillheten och slappna av i hela kroppen. Vi stannar länge i ett fåtal, relativt enkla positioner vilket gör att vi slappnar av i både kropp och sinne och vilar i nuet. Tillsammans fokuserar vi på kroppens så kallade yinpartier, de som är innerst såsom skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Vi mjukar även upp vårt medvetande då rörelserna görs långsamt och med ett inåtvänt sinne och om du önskar med ögonen slutna. Bra som rehabiliterande och stress reducerande.

 

Virya-Yogapassen har fysisk utmaning och alltid tid för andning, meditation och medveten närvaro. Fokus ligger på att känna kroppen, släppa tankar och skapa kontakt med själen och ditt ”varande”.

Ta med dig egen yogamatta, eller köp en yogamatta av mig. Har du ingen yogamatta kan du låna av mig första gången. Filtar, block, band och bolster finns att låna.

Kom alltid 5 min innan passet då passet börjar i tid och dörren stängs. Efter yogapasset finns det möjlighet att dricka lite te och dröja sig kvar en stund.

Anmäl intresse genom att maila: info@rummetirydeback.se eller använd kontaktformuläret under Kontakt i menyn.