Meditation

Meditation i Rummet i Rydebäck

”Meditation handlar inte om att kasta bort oss själva och bli något bättre. Det handlar istället om att bli vän med den vi redan är” / Pema Chödrön

 

Kurs  ”Börja meditera”

Nu har du chansen att börja meditera tillsammans i en grupp med andra, under Jenny’s vägledning.

Från v 7 startar vi kl 10.00 – 11.00 på onsdagar. Vi mediterar i 10 veckor tillsammans för att skapa inre harmoni och styrka att möta livet i vardagen. Se mer under fliken Pris/Anmälan i menyn.

Vi kommer använda oss av Mindfulness enligt Buddha som vår meditation.

I vår tid står meditationen för något som nog alla till viss del saknar i sitt liv – ett inre lugn eller en djupare mening. Någon kanske söker ett större lugn eller vill ha tillgång till mer energi. Andra söker en metod som hjälper dem varva ned och komma mer i kontakt med sig själva. En del vill öka sin koncentrationsförmåga för att bli bättre i arbetet eller idrotten. eller helt enkelt hitta ett sätt att hantera stress.

Vem som helst kan lära sig meditera. Det finns en del böcker om meditation och det är möjligt att man kan lära sig på det viset, men ibland kan det vara svårt att komma igång på egen hand. Denna kurs är tänkt att ge dig enkla verktyg att kunna ta med dig in i din vardag för ökad harmoni och mindre stress.

Vad handlar meditation om?

Mycket i livet är utanför vår kontroll, men vi kan dock ta ansvar för våra sinnestillstånd – våra känslor och tankar – och lära oss att förändra dem i hälsosam riktning. Det första meditationen ger är att man blir mer närvarande och medveten i ens nuvarande upplevelse. Detta leder till att man gradvis bättre lär känna sig själv och sina vanemönster, goda som dåliga. Sedan lär man sig att frigöra sig från de ohälsosamma mönstren och att utveckla mer hälsosamma tillstånd. En regelbunden meditationspraktik kommer att höja kvaliteten på ens liv som helhet och öppna dörrar man tidigare inte ens visste fanns.

Vi kommer prova både sittande, liggande och stående meditation.