Skolan som öppnar upp vårt hjärta

Det hettar i munnen efter den krispiga papayasalladen som innehöll stora bitar av riktigt stark vitlök. Jag tuggade i mig med god aptit och det svala kokosnötsvattnet kom till sin rätt när jag kunde släcka ”branden” i munnen. Det känns så lyxigt att få dricka direkt ur en färsk kokosnöt, svalkande och hälsosamma droppar som balanserar kroppen. Inte varje dag den möjligheten bjuds, så jag passar på att njuta.

FullSizeRender-1

Jag är på ett livsdesign-retreat i Thailand sedan en vecka tillbaka. Vi är en grupp härliga individer som är nyfikna på livet och på möjligheten att med hjälp av ny teknik skapa ett nytt arbetssätt som gör oss till digitala nomader. Att utifrån passion skapa en sysselsättning att försörja sig på via nätet. På ett nytt sätt! Utan bindning till tid och rum. Att utifrån drömmar, passion och talang kunna bidra till sig själv och andra och skapa sitt eget jobb. Ett jobb som man inte behöver ta semester ifrån. Att det är möjligt att leva på ett sätt som vi inte kunde räkna ut var möjligt. Det är härligt inspirerande!

FullSizeRender

Idag fick vi göra ett studiebesök på en skola för utlänningar som vill lära sig det thailändska språket. Det var grundaren Paula som berättade om sin resa. Hon hade lämnat Sverige och det kalla klimatet och förväntningarna på att göra karriär, gifta sig, skaffa barn osv för att följa en dröm. Hon var inte villig att träda in i det berömda ekorrhjulet. Hon tog steget mot att skapa ett annat liv på Koh Lanta i Thailand. Hon berättade om utmaningar och skillnader i kultur som hon upplevt. Bara för att man följer sin dröm, betyder det inte att det är utan friktion eller ens lätt. Som att förvänta sig att den man stämt träff med kommer på avtalad tid eller att den ens dyker upp på ett avtalat möte. Om hur man i Thailand inte hetsar upp sig över lite elkablar som hänger synliga eller att köra utan hjälm på huvudet när man kör moppe. Hon berättade också om hur det är att möta sig själv på denna resa.

Beskrivningen att möta sig själv på resan mot att följa sin dröm, följa sin passion eller sitt hjärta. Kalla det vad du vill. Hon sammanfattade det vackert. Hon sa att hon kommit fram till att det finns tre olika skolor i livet. Och då menade hon inte skolor likt den hon startat i Thailand.

Hon sa – Det finns en skola som vänder sig till vårt intellekt. Det är sånt vi lär oss i skolan, på kurser och läser i böcker. Sen finns det den typen av skola som ger oss upplevelser, livets hårda skola, det vi går igenom så som sorger, förluster, vinster och framgång. Sen finns det en tredje skola och det är den som öppnar upp vårt hjärta och ger utrymme för själen att tala, den som får oss att inse att livet inte bara är en rad slumpmässiga händelser som vi blir ”utsatta” för. Lärdomen att livet vi möter oftast är en direkt spegling av vårt inre och det sätt vi väljer att se saker.

Det är i den senare av de tre skolorna jag känner att jag befinner mig alltmer. Den där hjärtat leder mig och där själen får utrymme. Den skolan gör mig mycket berörd…. jag känner massor och blir sårbar när jag utmanar mig själv och går stigar jag aldrig gått. Jag tar risker och lämnar det jag trodde var trygghet. För att upptäcka att den nya vägen är så belönande. Jag inser att allt det jag trodde var skrivet i sten bara var en spegling av mitt sätt att tänka. Och det är så befriande med nya perspektiv där jag inser att det jag tidigare trodde var omöjligt plötsligt blir berörande möjligt. Jag har insett det är den här skolan jag väljer att gå, där jag ideligen övar på att lära mig hantera situationer på ett nytt sätt, inte för att bli en duktig elev, utan för att bli en bättre människa.

Namaste

 


Vill du må bra i kropp & själ? Följ med till Spanien i höst!
yogaterassen

Yogaretreat för Kropp & Själ med fokus på självledarskap, 24 sept – 1 okt 2016

Följ med till Spanien och den charmiga fiskebyn Isla Plana. Daglig yoga och meditation, reflektion, gemenskap och glädje. Därtill sol, bad och utflykt! 

Välkommen att anmäla dig: jenny.schonstrom@gmail.com

 


 

Du får här min premiärfilm – en yogafilm jag gjorde i Thailand en av morgnarna. Den är tänkt att hjälpa dig att väcka en nyvaken och lite stel rygg. Rulla ur sängen ner på yogamattan och njut av en stund av närvaro med dig och din kropp. Dela gärna med vänner du tror vill starta sin morgon i mjukhet.

Om du vill ha fler filmer och inspiration från mig, signa upp för ”yogainspiration” genom att skriva in din mailadress här: