Vad är egentligen viktigt?

Vad är egentligen viktigt??

Jag är på kurs i Spanien. Jag lär mig mer om yoga och kopplingen till de olika chakra vi alla bär inom oss, åtminstone enligt den österländska traditionen. Chakra sägs vara en slags energihjul i vår kropp där vår prana, livskraft, flödar mer eller mindre obehindrat. Varje chakra relaterar till olika kroppsdelar, körtlar och nervcentrum. De inspirerar oss att koppla vår fysiska kropp till vårt sinne och vår själ. Härigenom kan vi ställa frågor till oss själva som rör olika områden i vårt liv.  På det här visen kan vi relatera till olika saker så som magkänsla, trygghet eller vad det innebär att följa hjärtat.  Frågor kan vara; vad är viktigt för mig i mitt liv, eller vad är viktigt där jag står just nu? Det behöver inte vara särskilt dramatiskt.

vrksasana isla plana

Kanske stannar det vid just frågor, eller så kommer vi så småningom kunna höra svar. Kanske inte på yogamattan, utan först senare. För det magiska med att ställa frågor är att vi öppnar upp för olika möjligheter. Genom att ställa en fråga betyder det ju att jag inte är säker på svaret. Jag ger utrymme och ödmjukhet inför svaret. Med nyfiket utforskande kan jag prova om svaret känns relevant för mig i min livssituation, eller när jag står i beslutet att tacka ja eller nej till något som egentligen inte är värdefullt för mig, men kanske för någon närstående. Vad som är viktigt för mig kanske står i konflikt till vad som är viktigt för någon annan.

Bara genom att ställa frågor ökar vi vår medvetenhet och vi riktar vår energi dit vi formulerat vår fråga. Vi får reda på saker om oss själva och vår relation till vår omgivning.

Brukar du fråga: – vad är viktigt för mig ?

Generellt tror jag att det skulle vara hjälpsamt för de flesta av oss att ställa just denna fråga. Det kan ge dig ledtrådar och värdefull information som ger genklang i form av ökat välmående och mer glädje. I värsta fall kan det innebära att du får insikt om att mycket av ditt fokus går till det som egentligen inte är viktigt för dig…..Och hur viktigt är inte det!!?

Då blir det extra viktigt att ställa frågan – vad är viktigt för mig just nu?

krigare isla plana

Att gå på yoga kan ge just det utrymmet att ställa frågor. Jag erbjuder Sommaryoga under vecka 26, 27 & 28. Vi håller till nere vid stranden i Rydebäck och njuter av hav och natur eller i Rummet i Rydebäck, om vädret sviker.

Att åka på yogaretreat och byta miljö blir särskilt kraftfullt. Då kan du ställa frågor och hitta svar för de saker som är viktiga för dig och de förändringar som du önskar ska ske. Är du nyfiken? Boka din plats på Yogaretreat för Kropp & Själ med fokus på självledarskap i Spanien. Intresset är stort men ännu finns platser kvar.

Varför vänta?

Här får du en film med solhälsning A som jag spelade in i Thailand.