Yinyoga

Yinyoga i Rummet i Rydebäck

Yinyoga passar alla och är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. För dig som vill möta stillheten och slappna av i hela kroppen eller kombinera annan fysisk träning, tex löpning, med djup stretch och öka din rörlighet. Vi stannar länge i ett fåtal, relativt enkla positioner vilket gör att vi slappnar av i både kropp och sinne och vilar i nuet. Tillsammans fokuserar vi på kroppens så kallade yinpartier, de som är innerst såsom skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Vi mjukar även upp vårt medvetande då rörelserna görs långsamt och med ett inåtvänt sinne.

Detta blir en kurs med fokus på stillhet och återhämtning där andningen spelar en central roll. Vi kommer använda oss av block, band, kuddar och bolster för att på ett varsamt sätt möta kroppen precis där den är. Du är innerligt välkommen.

Vid anmälan, läs under fliken: Pris / Anmälan

 

Yin/Yang yoga i Rummet i Rydebäck

Yin/Yang yoga är en blandning av mjuk dynamisk stärkande yoga och den lugnare yinyogan. Läs mer om yinyoga ovanför. Denna klass passar alla då vi använder block, bolster och filtar för att bygga upp för alla typer av kroppar. Klassen inleds med meditation sedan uppvärmning för att gå in i mer flödande mjuk fysisk yoga. Här hittar vi in i yang genom att skapa värme, styrka, riktning och rörelse. Variation i både sittande och stående och ibland varianter av solhälsning. Ungefär halvvägs övergår passet i lugn yinyoga. Passet avslutas med en avslappning.

 

Jenny Schönström är utbildad yinyogalärare av Magdalena Mecweld. Jenny sätter stor vikt vid korrekt anatomisk kroppshållning i yinyogan och vägleder en in i avslappning på djupet och ser till varje elevs unika förutsättningar. Användning av hjälpmedel är en förutsättningen för att kroppen ska hitta denna djupa avslappningen, därför finns många kuddar och bolster i salen. Under yinyogan använder Jenny sig av olika meditativa tekniker, genom att till exempel verbalt föra in eleverna i närvaro i yinyogan.

 


Återkommande event 2019

Andrum med Yinyoga 7 april kl 8.30 -11.00

Benen mot väggen

Välkommen att ge dig själv andrum, att utforska din kropp, sinne och ditt inre klimat. Hämta lugn och och stillhet i dig själv för att etablera kontakt med lugnet inför terminsstart.
 
Vi inleder med meditaiton. Med ett fåtal yinyoga-positioner som hålls under en längre tid leds du in i närvaro in i kroppen. Det passar både nybörjare och van yogautövare. 
 
Yinyoga är inte någon tradition eller ett system, det är ett perspektiv, ett sätt att utöva och ett komplement till en rörlig 
vardag. Under 2,5 timme övar vi på att möta stunden och stillheten utan att värdera, i ett fåtal meditativa positioner som anpassas utifrån dina egna förutsättningar. Det kommer bli härligt!
 
Det finns utrymme att betrakta hur den alltid närvarande stillheten verkar dold bakom allt som är i rörelse och hur fridfullt det kan vara att för en stund låta stillhet och vila stå i förgrunden.
                                                                    Väl mött!
Boka på info@rummetirydeback.se och sätt in 350kr på BG: 5031-7858, ange ditt namn. 
 
Anmälan är bindande. Betalning garanterar plats. Begränsat antal platser.